Ziekenhuizen gaan failliet, zorgpremies stijgen; Waar blijft de stem van de patiënt?

De premies voor de zorgverzekering gaan volgend jaar flink omhoog, de sterkste stijging van de afgelopen jaren. Al langere tijd wordt gewaarschuwd dat de uitgaven voor de zorg aan het stijgen zijn, geld dat onder andere via de zorgpremies moet worden opgebracht. Aan de andere kant gaan ziekenhuizen failliet. Ook sommige Overijsselse ziekenhuizen kampen met ernstige financiële problemen. Patiënten in Overijssel maken zich zorgen. Bij Zorgbelang komen regelmatig klachten en meldingen en goede ideeën van patiënten binnen om ziekenhuiszorg te verbeteren én/of geld te besparen.

De stem van patiënten

Veel verhalen en goede ideeën van patiënten komen niet verder dan een gesprek op een feestje of andere gelegenheid. Daar brengt Zorgbelang Overijssel verandering in. Zorgbelang Overijssel komt op voor Overijsselse patiënten. We willen de stem van patiënten laten horen, juist nu veel ziekenhuizen in een slechte financiële situatie zitten. De zorg aan patiënten staat voorop en juist zij kunnen als geen ander meedenken over verbeteringen.

Doe mee!

Vindt u het ook belangrijk dat kwaliteit van zorg goed en betaalbaar blijft? Help mee en vertel uw ervaring of verbeteridee. Vul hier de 5 vragen in. Meedoen kan tot uiterlijk 9 december 2018

(Werkt de link niet? Ga dan naar www.ziekenhuis.ga).

 

Terug naar overzicht