Organisaties in Overijssel presenteren nieuwste snufjes tijdens landelijke e-healtweek

Verschillende organisaties in de provincie hebben de krachten gebundeld met het Health Innovation Park (HIP) om mensen te laten ervaren wat digitale ondersteuning in de zorg kan betekenen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te brengen. Op diverse locaties in Overijssel zijn evenementen georganiseerd rondom het thema e-health. Vitaal Twente wil u graag uitnodigen kennis te maken met e-health op een van de vele activiteiten in Zwolle, Deventer, Almelo, Enschede, Denekamp en Hardenberg.

Het HIP organiseert in ZGT Almelo op donderdag 25 januari een Inspiratiesymposium met sprekers van verschillende zorginstellingen in Overijssel, de participatieraad, Menzis en gebruikers van e-health. Zij gaan in op het belang van e-health, hun gebruikerservaringen, verwachtingen voor de toekomst en de vraag hoe digitaal zorgorganisaties nu al zijn. Aansluitend is er een paneldiscussie over de toekomst van e-health in Overijssel. Het inspiratiesymposium en de paneldiscussie zijn voor iedereen toegankelijk enĀ  via een livestream op alle andere locaties in de provincie live te volgen.

Aansluitend aan het inspiratiesymposium is een doe- en ervaar markt met diverse e-health toepassingen. Bezoekers kunnen hier kennismaken met thuis trainen en -revalidatie, stoppen met roken, ondersteuning bij diabetes, slaaponderzoek thuis, virtueel fietsen door Almelo, en nog diverse andere toepassingen en gezondheidsapps. U ontdekt wat er mogelijk is, maar u wordt vooral ook uitgenodigdĀ  om te vertellen of de toepassingen voor u zouden werken en waarom (niet). Kom u verbazen met een kritische blik.

Meer informatie over de e-healthweek en een overzicht van alle activiteiten in Overijssel is te vinden in onderstaande tabel en op de website https://ehealthweek.net/. Voor

We hopen u te mogen begroeten in Almelo op het inspiratiesymposium en/of op de doe- en ervaar markt, of op een van de andere e-healthweek locaties.

Vitaal Twente

 

Terug naar overzicht