Kabinet wil bekendheid cliëntondersteuner vergroten

Zorgbelang Overijssel is blij met het voorstel van Kamerlid Vera Bergkamp (5 april) waarin zij het kabinet oproept om de bekendheid, vindbaarheid en kwaliteit van de cliëntondersteuner te vergroten. Ze kan rekenen op een brede Kamermeerderheid. Onafhankelijke cliëntondersteuning is ontzettend belangrijk. De zorgwereld kan complex zijn en dan is het fijn dat er iemand is die de weg kan wijzen en met je meedenkt. Ook kan de cliëntondersteuner helpen bij het keukentafelgesprek of aanwezig zijn bij het gesprek met de indicatiesteller’,

Zorgbelang Overijssel voert voor de hele provincie de cliëntondersteuning voor de Wet langdurige zorg en de Zorgverzekeringswet uit. Daarnaast ondersteunen we in de gemeenten Losser, Enschede, Zwolle, Ommen en Hardenberg bij de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Kortom inwoners van deze gemeenten kunnen voor al hun zorgvragen (integraal) bij Zorgbelang terecht.

Zorgbelang zou graag zien dat ook andere gemeenten kiezen voor onafhankelijke en integrale cliëntondersteuning. Zorgbelang werkt onafhankelijk van aanbieders én biedt ook ondersteuning voor de andere zorgwetten. Zo kan een inwoner dus voor vragen over de Wet langdurige zorg (bijvoorbeeld verpleeghuiszorg), de zorgverzekeringswet (bijvoorbeeld tandartszorg), de Jeugdwet (bijvoorbeeld vragen over dyslexie), De Wmo (bijvoorbeeld over huishoudelijke hulp) en de Participatiewet (bijvoorbeeld vragen over werk en inkomen) bij cliëntondersteuners van Zorgbelang terecht en worden ze niet van het kastje naar de muur gestuurd.

Zie ook

Terug naar overzicht