Jongeren denken mee in Hof van Twente

Op 26 februari spraken jongeren uit Hof van Twente met de gemeente over belangrijke onderwerpen waarbij zij graag betrokken willen worden. Ook spraken ze over de manier waarop zij betrokken wilden worden. Belangrijke thema’s die genoemd werden waren alcohol, activiteiten, jeugdhulpverlening, milieu en wat jongeren en ouderen samen kunnen doen. Anne-Wil Lensen van Zorgbelang Overijssel verzorgde de organisatie en leiding van deze bijeenkomst.

Het blijkt dat jongeren graag regelmatig over diverse thema’s met de gemeente in gesprek willen en ook als ambassadeur aan de slag willen.

Daarnaast werd er door de jongeren volop in oplossingen gedacht. De één kan goed gitaar spelen en wil dit wel aan andere jongeren leren. De ander is juist goed in dans of kunst en wil hierin wel wat betekenen. De jongeren waren zich zeer bewust van de kosten en droegen allerlei ideeën aan om met zo min mogelijk budget mooie dingen te realiseren.

Wethouder Pieter van Zwanenburg gaf aan dat de energie van de aanwezige jongeren groot was. Hij werd zichtbaar geraakt door het enthousiasme en de ideeën van de jongeren.

De gemeente en de jongeren gaan dit jaar met de diverse thema’s die genoemd zijn aan de slag.

 

Terug naar overzicht