Overijssel bundelt krachten voor lokaal initiatief

Wat betekent de 4D-aanpak?

Als vervolg op de afgeronde samenwerking binnen de Alliantie Sociale Kwaliteit ontwikkelde Stimuland voor de provincie Overijssel de 4D-aanpak. Met deze aanpak kunnen sociale initiatieven tot bloei komen en is er bovendien meer geld beschikbaar voor de initiatieven zelf. In de 4D-aanpak werkt Stimuland nauw samen met Zorgbelang en andere partners op het gebied van natuur, sport en cultuur. De aanpak richt zich op:

Durven: het wegnemen van koudwatervrees bij initiatiefnemers

Delen: het onderling in contact brengen van initatieven en het on- en offline borgen van kennis

Denken: praktisch en ‘verantwoord’ reflecteren op initatieven en ontdekken waar verbeteringen mogelijk zijn

Doen: zo concreet mogelijk helpen zodat de handen uit de mouwen kunnen

 

Uw 4D-makelaar

Uit ervaring blijkt dat initiatieven vooral behoefte hebben aan deskundigheid, netwerk, bekendheid en geld. U krijgt dit vanaf nu laagdrempelig aangeboden via 4D-makelaars. Ze hebben de initiatieven in uw regio en de rest van Overijssel in beeld en weten aan wie ze u en uw initiatief kunnen koppelen voor een nog beter resultaat. Daarnaast kunt u samen met andere initiatiefnemers deelnemen aan ontmoetingen die de 4D-makelaars samen met lokale partners en vakspecialisten organiseren: van een-op-een en informeel tot grote symposia, en van brainstorm tot trainingen op maat. En dat niet alleen: elke regio heeft een eigen budget om b.v. initiatieven te helpen opstarten. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Meer weten?

Wanneer u inspiratie wilt op doen hoe andere initiatiefnemers te werk gaan, bekijk dan de inspiratiefilmpjes: https://www.jijenoverijssel.nl/6702/sociale-kwaliteit

Voor meer informatie over 4D-aanpak kunt contact opnemen met Rienke Vedders – Dekker. Ze is 4D-makelaar voor de regio Noordwest Overijssel. Ze is te bereiken via r.vedders@zorgbelang-overijssel.nl of tel.: 06 – 51112652.

Terug naar overzicht